Verhuren

U wilt uw woning of appartement verhuren, zonder zorgen, en met een zo klein mogelijk risico?  Lavas gaat voor u op zoek naar een geschikte huurder!

Kennismaking

Uiteraard beginnen we met een vrijblijvend persoonlijk gesprek.  Wat verwachten jullie van een makelaar? Waarmee kan Lavas u helpen? Met welk huurcontract willen jullie starten (huurcontract van korte duur, huurcontract van 9 jaar,…)?

Met dit gesprek bespreken we de verschillende mogelijkheden, geven wij u professioneel advies, beantwoorden wij uw vragen, en lichten we onze dienstverlening even toe.

Schatting

Daarna helpt Lavas u met een correcte waardebepaling van de huurwaarde van uw woning of grond. Dankzij onze ervaring en kennis is Lavas de ideale partner om de juiste huurprijs te bepalen.

Dossiersamenstelling

Overtuigd van een samenwerking? Dan schieten we onmiddellijk in actie, en maken wij een dossier op met alle wettelijke documenten (EPC, reglement van inwendige orde,…). U hoeft zich geen zorgen te maken van de administratieve rompslomp.  Lavas regelt alles!

Marketing

Uw woning/appartement in de kijker zetten.  Dit begint al met een professionele presentatie van uw woning. Een eerste indruk is namelijk van cruciaal belang.  Daarnaast zorgen we voor uitgebreide publiciteit. Zowel online als offline zorgen wij er voor dat kandidaat-huurders uw pand vinden.

Bezoeken + screening

Nu de kandidaat-huurders uw pand gevonden hebben, willen ze deze uiteraard bezoeken. Deze bezichtigingen gebeuren altijd met een persoonlijke begeleiding van uw vastgoedmakelaar.  Dankzij zijn ervaring en zijn kennis kan Lavas een antwoord bieden op alle vragen van potentiële huurders, en hen zo correct informeren.  Hebben zij verdere interesse, dan zorgt Lavas voor een degelijke screening van uw kandidaat-huurder. Uiteraard heeft u als verhuurder het laatste woord.

Huurovereenkomst

Huurder gevonden?  Lavas maakt zo snel mogelijk uw huurovereenkomst op.  Dankzij de juridische kennis van Lavas, en de samenwerking met het CIB, maken wij een correcte overeenkomst op tussen huurder en verhuurder. Daarna zorgen wij uiteraard voor de registratie van het huurcontract.  

Verhuurd! Proficiat!

Ook na het opmaken van de huurovereenkomst blijven wij de huurder en de verhuurder begeleiden tot bij de overhandiging van de sleutels.  Is de huurwaarborg in orde? Werd er een huurdersaansprakelijkheidsverzekering afgesloten?  Als landmeterskantoor kan Lavas u ook helpen met het opmaken van een goede plaatsbeschrijving.